A GÖNDÖR HAJ TITKAI

Sok lány nem szereti a göndör haját és munkám során rá kellett jönnöm, hogy az esetek nagy részében azért,mert nem tudják hogyan kell hordani. Tévedés, hogy nem lehet vele mit kezdeni, egy göndör frizura lehet hosszú és rövid, szögletes és kerek, nyújthat és kerekíthet egy arcot, lehet extrém és konszolidált. A legtöbb gond a rossz ápolási technikára vezethető vissza.

HOGYAN ÁPOLJUK MEGFELEŐEN A GÖNDÖR HAJAT?


fésülés
A fésülés: Nagy fogú fésűt használjunk, ahol a fogak között kb 3-4mm távolság van. Elég csak hajmosáskor fésülködni, utána reggelenként nedves kézzel igazítsuk hajunkat, erre hajvég ápolót fújhatunk, így a tincsek biztos összeugorjanak. Sose feküdjünk le vizes hajjal!
hajmosás
Hajmosás: Az ideális, ha 1x vagy 2x mosunk hajat maximum hetente. A göndör haj általában száraz, és nem a samponba kell fektetni a hangsúlyt. A hajpakolás a leghatékonyabb és legtáplálóbb a szárazság ellen, a megmosott megtörölt hajra felvisszük, műanyag zacskót, sapkát és egy törölközőt használva dunsztba tesszük 20-30 percre. Akkor mossunk hajat, mikor egyébként is otthon vagyunk, így nem okoz időbeni gondot. Ezt sima vízzel öblítsük, és ezután felesleges fésülködni, így szebbek maradnak a fürtök. A balzsamot le lehet cserélni a pakolásra, nem kell azt is venni.
hajvég ápoló olaj
Hajvég ápoló olaj: A hajszál meleg hatására kinyílik, ezért akkor szívja be az olajat, ha rámelegítünk hajszárítóval. Nem olajos hajvég ápoló sprayt használhatunk minden reggel a száraz hajra, ettől összeugranak az elfeküdt tincsek.
vágás
Vágás: Általában a göndör haj hajlamos a töredezésre, ezért 2-3 havonta érdemes vágatni,de csak pár mm-t, hogy ne legyen feltétlen rövidebb. A fejtetőn lévő haj, ha túl hosszú, lehúzza a súlya, kiegyenesedik, vatta szerű lesz, ebből mindig vágatni kell, hogy fel tudjon ugrani.
Frizurával, hajápolással kapcsolatos kérdéseidet ITT teheted fel
Fodrász szalon címe:

Budapest, XIII. kerület Csanády utca 4.

Bejelentkezés telefonon:

0630 625 0209