A „BÁRMIVEL KENEM, UGYANOLYAN SZÁRAZ A HAJAM ÉS TÖRIK” probléma
Az időjárás, a szmog, a klóros víz, a rossz fésű, a stressz és sok más környezeti hatásártalmas a hajra. A száraz, töredezésre hajlamos haj gondosabb ápolást igényel. Hasznos, ha nem fekszünk le vizes hajjal, mert az sérülékenyebb. A fésülést alulról kezdjük felfelé, hogy a csomók ne torlódjanak, a fésű fogai szépen eldolgozottak legyenek. A nagyon göndör hajnak nagyfogú fésű kell, elég csak hajmosáskor megfésülni, reggelenként egy kis nedves kézzel és hajvég ápolóval helyre tapogatjuk.
A hajszálakat regenerálni kell, a hajhagymákat táplálni. Nem feltétlenül a legdrágább szerek a jók. Hajmosás után a nedves hajra olívát vagy ricinus olajat tehetünk, a hajat feltűzzük és melegen tartjuk egy törölközővel. Félóra után egy alapos samponos mosás és kész is. Olajozásnál és pakolásnál fontos a meleg, mert a hajszál külső rétege megnyílik tőle és beengedi az anyagot.
A balzsam nem old meg mindent, visszaállítja a természetes védőrétegét a hajszálnak amit a sampon leszed. Akinek zsírosodik a hajtöve, a balzsamot csak a hajvégekre tegye, így a pakolást, az olajat és a hajvégápolót is.
A töredezésre hajlamos hajból érdemes 2-3 havonta vágatni pár mm-t, mert ahogy nő a haj a tőnél, úgy törik fel a végeknél, ezért nem lesz hosszabb. A vágással megelőzhető a túl hosszú töredezés.
Mélyhidratáló selyemproteines pakolás: 500 Ft
Festett hajra ceramidos, teafaolajos pakolás: 500 Ft
Vágással, mosással, szárítással: 4500-tól (hajhossztól függ)

A „MINDIG TÚL SOKAT VÁG A FODRÁSZ” probléma
Sokan azért nem járnak fodrászhoz, mert félnek, a „csak a végét” kérés után 5-8cm-rel rövidebb hajjal távoznak. A haj a közérzetet befolyásolja, ezért ha valaki elégedetlenül távozik, az önbizalma és a jókedve is odalesz.
Én nagyon figyelek arra, ki hogyan érzi jól magát ezért ha azt kéri csak az elhalt részeket vágjam le, pontosan elmondom mennyit fog veszíteni a hajából. Ha soknak érzi kevesebbet vágok és adok pár tanácsot, mivel ápolhatja haját. Akár PÁR MM-ES vágással egészségesebbé lehet tenni egy hajat. A töredezésre hajlamos hajnak érdemes 2-3 havonta egy ilyen vágás, hiszen a növekedéssel behozza azt a pár mm-t.
Női hajvágás, mosás, szárítás:
rövid 4500 Ft
félhosszú 5200 Ft
hosszú 6000 Ft

A "zsíros a fejbőröm a hajam pedig száraz, mit használjak akkor?" probléma
A zsírosodásért a faggyúmirigyek a felelősek, a haj szárazsága pedig hidratálatlanság. Ezért ha mindkettő fennáll, nem jó sem a száraz hajra sem a zsíros hajra való sampon.
Külön kell kezelni a problémákat egy időben: fejbőrünkre használjunk zsírosodás elleni hajszeszt, a hajmosást normál hajra való samponnal végezzük,l a hajvégekre pedig tegyünk hajvégápoló olajat, vagy sprayt. Igyunk sok-sok vizet, ugyanúgy fontos hajunknak is, mint minden másnak a testben.

Hajvágás
Kétféleképp lehet hajat vágatni, vagy új frizurát kér a vendég, vagy csak a töredezett elhasználódott végeket szeretné eltüntetni.
Az egészségügyi vágással lehet rövidebb de ugyan olyan fazonú a frizura, de lehet úgy is, hogy a hossza megmarad (max 0,5cm-t vágok belőle). Új frizuránál figyelembe veszem az egyéniséget, a stílust és a testi alkat is fontos, nem csak a fejforma vagy az arcberendezés. Annak, aki a szolidabb megjelenést igénylő munkahelyéről kilépve extrább külsőt szeretne, lehet készíteni konszolidált frizurát, ami máshogy fésülve extrém vagy különleges (pl. egy eltakarható alányírás, vagy rövidebb rész itt-ott).

Hajvasalás, besütés
Csak száraz hajat szabad vasalni vagy sütni. Szárítás előtt, vagy akár a száraz hajra kenjünk hajvégápoló olajat, majd fújjunk rá hővédő sprayt, ezeket nem kell megszárítani (elég annyi rá, hogy épphogy csak nedves legyen kissé a haj), így megvédjük hajunkat az égéstől. "Füstölni" fog, de nem kell megijedni, mert ezek a szerek gőzölögni fognak, nem a hajunk ég! :) Nem szükséges márkás, drága hővédőt venni, az alapanyag ugyanaz mindben.

A ricinus olaj egy kis csoda
Belekeverem a samponba, pár percet rajtahagyom a hajamon, és balzsamot sem kell használni, olyan szép lesz a száraz göndör hajam. Lehet rakni pakolásként is vizes hajra, ezt be kell dunsztolni jó melegbe, utána samponnal alaposan megmosni. Akinek zsírosodik a hajtöve, az a tőre ne tegyen, mert fokozza a zsírosodást. Serkenti a hajnövekedést (legalább fél év mire látszani fog), jó szempilla és szemöldök dúsításra, szemölcsök ellen.

Frizurával, hajápolással kapcsolatos kérdéseidet ITT teheted fel
Fodrász szalon címe:

Budapest, XIII. kerület Csanády utca 4.

Bejelentkezés telefonon:

0630 625 0209